UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Golija
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.09.2024 21:38 Starost: 17 days

Kategorija: Evropski kupovi

Evro kup, Šabac prošao, prva pobeda Valisa

Od dva srpska tima u kvalifikacijama Evro kupa jedan nastavlja dalje. Šabac je zabeležio i treću pobedu dok je dalji plasman ostao nedostižan za Valis Vegu.

Pobedom protiv Strazbura 14:8 (2:1, 4:2, 5:3, 3:2) Šabac je u svom gradu  obezbedio plasman u nastavak takmičenja u Evro kupu. Jako dobar početak na obe strane bazena doneo je prednost timu iz grada na Savi 4:1. Tek tada su Francuzi pokazali kvalitet, smanjili su sredinom drugog dela na 4:3. Mir su vratili Stojanović i Mačić a kada su početkom trećeg dela pogodili Toholj i Korać pitanje pobednika je bilo rešeno.
Golove za Šabac su postigli: Mačić tri, Novaković, Toholj, Stojanović i Korać po dva, Barać, Pljevančić i Dragović po jedan. Gardašević je bio trostruki strelac za francuski sastav.
U nedelju, tačno u podne Šabac Eliksir igra protiv Dinama iz Bukurešta.

Vaterpolisti Valis Vege iz Valjeva su odigrali dve utakmice. Pre podne su poraženi od Honveda 10:6 (3:2, 3:1, 4:2, 0:1). Mađarski tim je daleko pripremljeniji za sezonu a Valjevci, posebno u drugom poluvremenu, su pokazali korektnu partiju,
U ovoj utakmici za Valis Vegu golove u postigli: Baucalo dva, Krstić, Radovanlija, Tubić i Burburan po jedan.

Druga utakmica je donela prvu pobedu na turniru. Savladana je Budvanska rivijera 15:8 (4:0, 2:3, 3:2, 6:3). Odlična prva četvrtina, sa dva gola Radovanlije, zatim Baucala i Dončića doneli su prednost koja je za domaćina bila nedostižna. U trećem delu su se Budvani približili na 7:5 ali su do poslednjeg odmora Poznanović i Kojić vratili plus četiri. U završnih osam minuta Valjevci su dominirali.
Golove za Valis Vegu su postigli: Radovanlija četiri, Dončić tri, Krstić i Burbirsan po dva, Vlahović, Kojić, Poznanović i Baucalo po jedan. Sa tri pogotka Radonić je bio najefikasniji kod Budvana.

U nedelju Valis Vega igra sa Banjalukom i ukoliko se ne dogodi senzacija završiće kao treći iza Breše i Honveda.