UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Golija
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.09.2024 21:28 Starost: 25 days

Kategorija: Domaća takmičenja

Samo Novi Beograd pobedio

U prvom kolu Premijer lige skroman učinak srpskih klubova. Pobedio je Novi Beograd, na peterce izgubio Radnički dok su poraženi Crvena zvezda, Valis Vega i Pabac Eliksir.

Trebala je novom sastavu srpskog šampiona ovakav rezultat na startu Premijer lige. Novi Beograd je solidnom igrom, bez De Mikelisa i Skumpakisa pobednio najbolji džrnogorski tim Primorac 14:12 (2:2, 6:3, 2:3, 4:4).

Kotorani su dobro počeli, protiv stegnutog domaćina vodili su 12 minuta kada je Novi Beograd izjednačio na 4:4. Razigrali su se kapiten Ćuk, mladi Krstić i Vlahipulos za 8:5 na poluvremenu, U trećem delu domaćin je imao 10:6 ali se Primorac nije predavao. Rezultat takve igre su golovi Brguljana i Šušiašvilija koji je u poslednjem delu iz peterca smanjio prednost na jedan gol. Tada su pogodili Martinović i najbolji pojedinac u bazenu Vlahopulos.

Strelci za Novi Beograd su bili: Vlahopulos pet, Ćuk tri, Krstić i Martinović po dva, Lukić i  Radović jedan a za Kotorane Šupiašvili i Mršić po tri, Ćetković i Janović po dva, Brguljan, i Matković po jedan.

Radnički je u Kragujevcu protiv solidnog Primorja izgubio na peterce.  Dominacija Radničgog bez Nikole Jakšića i Pijetlovića trajala tri četvrtine. Bilo je pred poslednji odmor 10:6 ali su se Rijčani prenuli. Serijom od četiri gola 36 sekundi pre kraja preko Babića su iz kontre izjednačili. Dve sekunde pre kraja Stevanović je tražio tajm aut ali bez rezultata. Ostalo je 13:14 (3:3, 5:1, 2:2, 0:4 – 3:4)- Po novim pravilima na red su došli peterci. Čubranić je odbranio peterac Rašoviću , Todorovski u petoj seriji Burburanu. Međutim Vićković nije bio uspešan i dva boda su otišla u Rijeku. Golove za Radnički su postigli: Rašović tri, Murišić dva, Gavrilović, Drašović, Vasić, Vićković i Dadvani. Primorje je u Brubnjaku a tri gola imao najefikasnijeg igrača.

Prejak je na kraju bio Solaris za Crvenu zvezdz koja je po igračkom sastavu slabija nego prošle godine. Šibenčani su pobedili 11:10 (5:3, 1:1, 4:2, 1:3). Uzbuđenja ipak nisu izostala. Gubili su Beograđani 10:6 pred poslednji deo a zatim preko razigranog Šulca krenuli da jure rezultat i 75 sekundi pre kraja Šibenčani su vodili samo sa 11:10. Međutim rezultat se nije menjao. Basarin udarac u poslednjem sekundi nije pogodio mrežu. Mišović je imao 16 odbrana

Golove za Zvezdu su postigli: Šulc četiri, Kasum i Radanović po dva, Basara i Baničević po jedan a  Petković i Pelicarić su sa po tri gola bilio najefijasniji kod Solarisa.

Valis Vega je doživeo očekivan, ubedljiv poraz  u Splitu. Jadran je bio bolji 18:6 (3:3, 1:0, 9;1, 5:2). Otpor je trajao u prvom poluvremenu, U drugom su se Splićani razigrali i na kraju ubedljivo slavili. Kod pobednika Fatović je postigao pet, Marinić-Kragić četiri gola. Kod Šapčana strelc su bilo Stanić i Baucalo po dva, Burburan i Poznanović po jedan.

U pravoj goleadi u Dubrovniku Jug je savladao Šabac Eliksir 19:15 (6:4, 4:2, 5:5, 4:4). Ni jednog trenuka srpski tim nije urgrozio pobedu kvalitetnijeg protivnika. Kod Dubrovčana su se golovima istakli Mozara pet i Burić četiri dok su kod Šapčana efikani bili: Pljevančić pet, Toholj četiri, Korać tri, Dragivuć dva i Stojanović jedan. Šabac je bio odličan sa igračem više 12 – 9. Sva četorica golmana su imali loš dan.

U petak je Jadran M:Tel pobedio Mladost 11:9.