UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Golija
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.09.2024 21:15 Starost: 19 days

Kategorija: Evropski kupovi

Evro kup, pobeda Šapca i poraz Valisa

U drugom kolu kvalifikacija Evro kupa Šapčani su u grupi na svom bazenu slavili ubedljivo protiv OSC-a 11:4 (2:1, 2:0, 5:1, 2:2). Po mnogima najveći rival srpskom timu nije pokazao ništa.

Šabac je igrao nadahnuto, kvalitetno i efikasno. Posle 1:1 u trećem minutu do prvog odmora je pogodio samo Barać. U drugih osam minuta odbrana je delovala odlično a golovima Mačića i Dragovića Šabac je odmakao na plus tri. Posle velikog odmora Šapčani su potpuno slomili otpor protivnika i sa pet golova došli do nedostižnih 9:2. Na tabeli Šabac jedini ima dve pobede i na korak je od nastavka takmičenja.

Golove za Šabac su postigli: Barać, Mačić, Dragović i Korać po dva, Repanović, Toholj i Krug po jedan dok je Gajrfaš bio trostruki strelac za OSC.

Šabac igra sa Strazburom u trećem kolu u subotu u20.30.

Valis Vega, bez adekvatnih priprema,nije bio dorastao rival Breši. Italijani su pobedili 17:9 (5:1, 4:2, 4:2, 4:4). Najveću prednost vaterpolisti Breše su imali 16:6. To je bila prva utakmica na takmičenju u Budvi.

Strelci za Valis Vegu su bili: Burburan tri, Krstić i Tubić po dva, Čabrilo i Bućan po jedan dok su u Breši najefikasniji bili Faralja i Balzarini sa četiri gola.

U subotu Valis Vega u 10 igra sa Honvedom a u 17 sa Budvanskom rivijerom.