UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Golija
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
05.10.2024 23:09 Starost: 11 days

Kategorija: Domaća takmičenja

Premijer liga, pobede Radničkog, Šapca i Novog Beograda

Solaris – Radnički 15:19 (4:5, 6:5, 4:6, 1:3)

U drugom kolu Premijer lige Radnički je u Šibeniku savladao Solaris 19:15.

Kao što je i očekivano, Kragujevčani su se namučili na gostovanju tvrdom domaćinu, koji je još jednom pokazao da zna da igra vaterpolo.

U rezultatskoj klackalici u prvom poluvremenu, Šumadinci su dva puta vodili na startu (1:0, 2:1), potom se mučili sa em zonom iz koje je protivnik dolazio do kontranapada i preokreta sredinom uvodne deonice (4:2).

Radnički je vrlo brzo uzvratio istom merom,  pa je na prvi predah ipak otišao sa vođstvom (5:4), a potom je u drugoj četvrtini i on imao „plus dva“ i to u dva navrata (7:5, 9:7). Uprkos tome, malo je falilo da domaći poluvreme dočekaju sa vođstvom, posle nove serije od tri gola deset sekundi pre  kraja, ali je raspoloženi Radomir Drašović uz zvuk sirene pogodio za izjednačenje – 10:10.

Solaris je ipak preokrenuo na startu drugog poluvremena (11:10), ali samo na kratko. Radnički se ubrzo konsolidovao i preuzeo kontrolu, trener Stevanović pokušao da nešto promeni uvođenjem Stefana Todorovskog na gol i to je dalo određenog rezultata, jer je drugi golman imao nekoliko zapaženih intervencija.

Sredinom treće četvrtine Radnički je pobegao na tri gola „viška“ (15:12), potom imao i „plus pet“ (19:14) i mirno priveo meč kraju.

Kragujevčane je do pobede predvodio odlični Radomir Drašović sa šest golova, a pratio ga je sa tri centar Nikola Murišić, koji je izborio i veliki broj isključenja. Na drugoj strani po tri pogotka postigli su Antonio Petković, Duje Akrap, Marin Vrdoljak i Eugen Koprčina.

SOLARIS: Pavić, D. Akrap 3, Brajković, R. Akrap, Vrbnjak, Petković 3, Vlahović 1, Pelicarić 1, Vrdoljak 3, Bulat 1, Koprčina 3, Šparada, Štrkalj, Bralić. Trener: Denis Seferović.

RADNIČKI: Filipović, Rašović 1, Stanojević 1, F. Janković 1, M. Janković, Pijetlović 1, Drašović 6, Jakšić 2, Vasić 1, Vićković 2, P. Jakšić 1, Murišić 3, Todorovski, Dadvani. Trener: Uroš Stevanović.

Novi Beograd – Jadran S 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4 – 7:6)

U velikom derbiju, duelu ekipa koje će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, Novi Beograd je posle izvođenja peteraca dobio Jadran iz Splita sa 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4 – 7:6).Golove za Novi Beograd, postigli su: Miloš Ćuk tri, Vasilije Martinović i Đorđe Vučinić po dva, Strahinja Krstić, Đuro Radović, Miroslav Perković, Angelos Vlahopulos po jedan. Kod Jadrana, Zvonimir Butić je postigao četiri, Antonio Dužević tri, Jerko Marinić Kragić dva gola.

Izabranici Živka Gocića su dobro počeli meč. Vodili su sa 2:0, dobili su prvu deonicu sa 4:2. Strelci su bili Radović, Martinović, Krstić, Vučinić. Kod Splićana. Burić i Dužević. Tokom drugog kvartala Butić je uspeo da smanji na 3:4, a zatim je usledila serija golova u trećoj deonici. Igralo se po principu gol za gol, za nijansu je bio bolji šampion Srbije, a uoči poslednje četvrtine, na semaforu je pisalo 7:7.

Perković je doneo prednost Novom Beogradu, izjednačio je Dužević. Vlahopulos je pogodio za 9:8, Kragić i Berehulak sa preokret – 10:9. Ćuk je bio precizan za 10:10 na nešto više od dva minuta pre kraja. Butić je pogodio za 11:10, a Martinović odveo utakmicu u penal rulet. Posle peteraca, do dva boda je stigla ekipa Novog Beograda koja je imala više koncentracije i sreće.

Novi Beograd: Glušac, Krstić 1, Martinović 2, Ćuk 3, Radović 1, Vučinić 2, Dimitrijević, Perković 1, Vlahopulos 1, Lukić, Gladović, Pajković, Trtović.

Jadran S: Bijač, Čagalj, Marinić-Kragić 2, Radan, Butić 4, Pejković, Tomasović, Zović, Berehulak 1, Baničević 1, Dužević 3, Čelar , Bušelič.

Šabac Eliksir - Jadran (HN) 6:5 (0:1, 3:3, 2:0)

Još jedan veliki skalp je skinuo VK Šabac, nadigran je učesnik Lige šampiona i favorit u Jadranskoj ligi, Jadran. Pobeda je ostvarena u duelu granitnih odbrana.

Kao da ekipe u prvom kvartalu nisu želele gol, nizale su se prilike na obe strane i nizali su se okviri gola i dobre odbrane. Tek u finišu jedini gol je pogodio Milojević.Odmah u drugom su napadi došli do daha. Šabac je anulirao minus dva, no nekoliko sekundi pre kraja četvrtine Jadran stiže do minimalnog vodjstva na poluvremenu.

Odbrana Šapčana za čistu desetku, začinjena odličnim Gavrilovićem na golu, nije dozvolila nijedan gol učesniku Lige šampiona, a Mačić i Korać su s petraca doneli i prednost pred poslednjih osam minuta. Gola iz igre u ovom periodu nije bilo.

Punih 13 minuta su oba tima bila bez gola iz igre, ali kada je bilo najvažnije, 35 sekundi pre kraja veliku pobedu donosi kapiten Repanović

Šabac: Gavrilović, Novaković, Kovačević, Repanović 1, Tomić, Krug, Barać, Pljevančić, Mačić 1, Dragović, Stojanović 2, Korać 2, Tomić, Toholj.
Jadran M:Tel: Đurović, Holod, Vučurović, Gojković, Vujović 1, D.Radović, Lazić 1, Vujičić, Ivović 1, Sladović 1, Milojević 1, V.Radović, I.Radović, Stupar

Mladost – Crvena zvezda 12:8 (3:3, 5:3, 3:1, 1:1).

Mladost je u Zagrebu savladala gosta iz Beograda, Crvenu zvezdu 12:8 (3:3, 5:3, 3:1, 1:1).
Gosti su se dugo opirali, sve do poslednjeg minuta druge četvrtine. Dotad je naime rezultat bio prednost bilo jedne ili druge ekipe od gola razlike uz ukupno čak 6 izjednačenja. Sve do 6:6 minut pre kraja.

Tada su , u poslednjem minutu, u malo više od 30 sekundi razlike, Franko Lazić odnosno Josip Vrlić pogodili za vođstvo 8:6 u poluvremenu. U trećoj četvrtini konačna odluka. Sada je Lazić dvostruki asistent. Prvo za Luku Bukića, a zatim za Mislava Vrlića. Tada je sve bilo rešeno.

Mladost: Marcelić, Bašić, Jajčinović, Buljubašić 1, M.vrlić 2, Biljaka, Bukić 1, Lazić 3, Bušić 2, J.vrlić 1 Vukičević, Harkov 2, Sunara, Bušić.

Crvena zvezda: Mišović, Gajić 1, Kasum, Smit, Živković, Danković 1, Radanović 1, Basara, Vukičević, Seman 1, Šulc 4, Baničević, Savić, Rustivojević.

Drugo kolo: Novi Beograd – Jadran Split 18:17 (11:11), Šabac – Jadran Herceg Novi 6:5, Solaris – Radnički 15:19, Primorac – Primorje 12:11, Jug – Valis 16:7, Mladost – Crvena zvezda 12:8.

Tabela: Jug 6, Novi Beograd 5, Radnički i Jadran Split po 4, Mladost, Jadran Herceg Novi, Primorac, Solaris, Šabac po 3, Primorje 2, Crvena zvezda i Valis su bez bodova.